top of page

17 СЕПТЕМВРИ: "ДА ИЗЧСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО"

Инициативата се провежда за 10 поредна година, инициатори са от BTV MEDIA GROUP.

Инициативата на BTV MEDIA GROUP ,, Да изчистим България заедно“ се провежда за 10-а поредна година. BTV инициира младите поколения да опазват природата и околната среда около тях. Въпреки, че мащабното събитие се провежда само веднъж годишно, ние трябва да бъдем разумни и през цялата година да опазваме средите около нас, за да ни бъде по-приятно за живеене.

 

Ние от блог „ФЕНИКС“ се включваме към призива на медията и Ви съветваме:

Превърнете рециклирането на боклуци в полезен и забавен навик. Присъединете и други ваши близки и приятели към това начинание . Ако не сте успели да се включите в инициативата можете да се постараете в битовото си ежедневие да правите добро за България и като цяло за света ,а най - важното за себе си .

Може би за никого не е изненада , че вече все по-често се наблюдават глобални проблеми като:

· Замърсен въздух и вода

· Топене на ледници

· Природни катаклизми

Замислете се за всички тези проблеми, преди да изхвърлите опаковката си на тревата


Ако не, постигнем реформа в това отношение, най-потърпевши ще бъдем ние хората, животните и растенията. Това ще навреди на нас и бъдещите поколения. Затова отново призоваваме:

· бъдете полезни рециклирате

· събирайте боклуци от тревата

· и разпространявайте знанието за опазването на околната среда .

Не случайно точно заради това от BTV MEDIA GROUP, са създали тази инициатива и неслучайно все повече започва да се говори за това в училищата и масовото общество.


По данни на медията най-много доброволци са се включили през 2019 година над 433 хиляди българи, а най-много тонове боклук са били изхвърлени през 2015 и 2016 година.


Отново Ви призоваваме да бъдем отговорни!

12 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page